Κάθεσαι και ψήνεσαι με τις ώρες στον ήλιο ώστε να μαυρίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο; Ας μη γελιόμαστε. Όλοι το έχουμε κάνει λίγο πολύ, ελπίζοντας πως όσο περισσότερο μαυρίσουμε, τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα διατηρήσουμε ένα σταρένιο χρώμα.

Δυστυχώς θα σου το χαλάσω γιατί είναι άλλο το πως μπορείς να αποκτήσεις ένα σκούρο μαύρισμα, και άλλο το πως μπορείς να το συντηρήσεις. Μάλιστα, όσο πιο γρήγορα αποκτηθεί ένα μαύρισμα, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει!

Μην αγχώνεσαι όμως! Παρακάτω σου έχουμε 5 tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου περισσότερο:

  1. Κατανάλωσε περισσότερα βερίκοκα και καρότα: Όλοι έχουμε ακούσει για τα καρότα. Υπάρχουν όμως και άλλες τροφές που είναι πλούσιες σε β-καροτένια, τα οποία παρατείνουν τη δράση της μελανίνης, όπως οι γλυκοπατάτες, τα βερίκοκα, το μάνγκο και τα καρότα.
  2. Κάνε ντους με κρύο νερό: Το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα και έτσι ξεκινάει πιο γρήγορα η διαδικασία της απολέπισης.
  3. Ενυδατώσου: Το μαυρισμένο δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση, τόσο του οργανισμού, πίνοντας νερό και άλλα υγρά, όσο και τις επιδερμίδας. Όσο περισσότερο ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο υγιές φαίνεται το μαύρισμα.
  4. Απέφυγε την αποτρίχωση με κερί και ταινίες: Η συχνή αποτρίχωση με κερί ή αποτριχωτικές ταινίες αφαιρεί πιο εύκολα τα «μαυρισμένα» κύτταρα από την επιδερμίδα.
  5. Εφάρμοσε After Sun: Πέρα από την καθημερινή ενυδάτωση, μη ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις και after sun κάθε φορά που επιστρέφεις από τη θάλασσα. Το μυστικό; Το after sun βοηθά στην αποφυγή απολέπισης και του σχηματισμού ξηρών κηλίδων, προστατεύοντας το δέρμα απο το «κάψιμο».